O meni

Šarlota Šajina


Psihologinja sam, geštalt-psihoterapeutkinja i praktičarka terapije igrom.

Radno iskustvo stekla sam radom kao psihologinja u Dječjem domu "Kuća milosrđa", kao profesorica psihologije u Gimnaziji Pula te kao vanjska stručna suradnica Centra za psihosocijalnu pomoć hrvatskim braniteljima u Puli.

Također imam dugogodišnje iskustvo u provođenju mjera stručne pomoći i potpore nad ostvarenjem roditeljske skrbi o djetetu, kao vanjska stručna suradnica centrima za socijalnu skrb u Istarskoj županiji.

Radila sam i kao psihologinja u medicini rada, kao stručni suradnik - psiholog u osnovnoj školi, surađivala s vrtićima te s udrugama poput Društva "Naša djeca" Pazin.

Kako bih što kvalitetnije radila s različitim populacijama s kojima sam se susretala te na najbolji način odgovorila na njihove potrebe, kontinuirano sam se stručno usavršavala te prisustvovala mnogobrojnim edukacijama, od kojih ističem:

  • četverogodišnju edukaciju za geštalt-psihoterapeuta (Psihika d.o.o., Zadar)
  • desetodnevni trening prema programu Jespera Juulaosposobljavanje za voditeljicu seminara Familylaba (jačanje roditeljskih kompetencija)
  • dvogodišnju edukaciju za terapeuta igrom (Centar Proventus, Zagreb)
  • četveromjesečnu edukaciju iz Internal family systems therapy (voditelj Derek P. Scott, Ontario, Kanada)

U svibnju 2017.g. otvaram Centar za djecu, mlade i odrasle "Novi pogled" u kojem privatno provodim usluge savjetovanja, psihoterapije i edukacije. 

Obožavam provoditi vrijeme u prirodi, sportu, čitanju knjiga, druženju s dragim ljudima, a ponajviše sa svojom kćeri, koja je od svih edukacija i knjiga moj najveći učitelj! :)

Veselim se novim susretima!